Регион

Тридневен младежки фест тръгна с флашмоб в Димитровград

ФлашмобТридневен Младежки музикален фестивал започна днес с флашмоб в центъра на Димитровград.

В инициативата се включиха танцьорите от хип-хоп формацията „Street dust“, клубът по латино танци „Джани“ и групата по народни танци към Езикова гимназия „Иван Богоров“. Публиката също се включи в едно от народните хора и финалния микс от хитови парчета.

ФлашмобЗа утре, 13 март от 17.30 часа, е предвидена кулминацията във фестивала – концерт в театър „Апостол Карамитев“. В него ще се включат много от талантливите деца и младежи на Димитровград. Сред тях са младите певци и музиканти: Дамяна Георгиева, Бетина Димитрова, Деница Славова, Пламен Делчев, Радина Койчева, Радослав Петков и Ивелин Ванчев. В концерта ще участват още „Галаксико“ и група по спортна акробатика.

На 14 март фестивалът завършва с открит концерт пред КДК, където от 16.30 часа отново ще се представят млади музиканти.

Организатори на младежкия фестивал са зрелостниците от ПМГ „Иван Вазов“: Милена Минчева, Каралайн Петрова, Кристина Павлова, Александра Хараланова, Мария Ганева и Кристиян Миронов. Абитуриентите са кандидатствали за финансиране от новата общинска програма „Димитровград на младите“ и са били одобрени, разказа Милена. Тя допълни, че идеята им се зародила, като реакция на филма „Град на мечти“, посветен на Димитровград. Със своя фестивал младежите искат да покажат, че не е вярно схващането, че половината от жителите на Димитровград са застаряващи, а другата половина – попфолк диви.

Флашмоб  Флашмоб 
 Флашмоб  Флашмоб


 


guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button