Хасково

Филм на руски ученици гледат в Механото

ФилмУченици от ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ в Хасково днес гледаха специално изпратен за тях филм.

Видеотворбата е дело на техни връстници от Средното общообразователно училище №2 в приятелския град Шатура в Московска област.

ФилмМиналата година директорката на руското училище – Татяна Сергиенко бе на посещение в Хасково с официалната делегация на Шатура по покана на общината. По-късно от Шатура в ПГМЕТ пристигна колет с типични руски сувенири, тетрадки, бонбони. Хасковските  гимназисти благодарили за жеста с майсторски изработен клип. След като видяха филма на своите връстници,  сега те замислят и провеждането на видеомост, разказа дългогодишната преподавателка по руски език в Механото Славея Димитрова.

Шатурското училище №2 има над 70-годишна история. Днес в него учат близо 700 ученици, за разлика от България обаче на 5-дневна учебна седмица са само първокласниците. С цел да се развива устната реч, още в 3-4 клас има часове по детска риторика. 4-класниците пък се запознавата с основите на религиозната култура и на светската етика. В 8-9 клас желаещите могат да изучават туризъм и бизнес на английски. В 10 клас са застъпени право, основи на екологията, на икономическите знания. За осигуряване на безплатно допълнително образование в училището е назначен специален педагог. 70% от децата посещават различни кръжоци: по практическа стилистика, юридически професии, терапия с приказки, коригираща гимнастика и още много дисциплини. Курсове има и за родители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
13.03.2014 16:44 16:44

МЕХАНОТО е най откъсаното училище в Хасково, там са събрани циркажии от турските села и мангали от хасковските села Криво поле и ГУГУТКА.

Анонимен
Анонимен
13.03.2014 17:21 17:21

На 70 и кусур години каква даскалка може да е баб Славе

нямали инспекторат в Хасков
нямали инспекторат в Хасков
13.03.2014 18:03 18:03

Внимавайте родители механото е карикатура на училище!!!!

Анонимен
Анонимен
14.03.2014 2:11 2:11

A dr uchilishta sa elitni li ? hah smeshniciii:D zatova ti durpat diplomata i te zapisvat i ti kazvat 4e si priet a mehanoto 6toto ne gi pravi tezi tarikatluci e otkusano daskalo mi okay np taka e

инспектората
инспектората
14.03.2014 8:59 8:59

Да си направят филм как работят даскалите в това училище ,как се мотаят и лигавят.

haskowliq
haskowliq
14.03.2014 11:42 11:42

mehanoto e super,,zlobari kolkoto si shtesh

родител
родител
17.03.2014 10:23 10:23

По-горе цитираните злостни изказвания ми намирисват на завист и страх от конк*ренция, кризата в Европа и България няма как да не се отрази и в училищата като криза на ценности и приоритети сред подрастващите , да спрем да петним българския учител, работещ за символично заплащане. Като родител изказвам благодарност на учителите от Гимназия по механо-електротехника за професионалната подготовка на сина ми!

Back to top button