Хасково

400 лв. глоба за такситата по автобусните спирки в Хасково

Такси, архивОбщина Хасково ще въведе по-големи глоби за таксиметровите шофьори, които спират на автобусните и тролейбусни спирки в областния град.

За целта кмета Георги Иванов внася докладна за предстоящата на 28 март сесия, с която се изменя и допълва Наредбата за обществения ред при ползване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движението на територията на общината.

До сега наредбата забранява паркирането на коли в парковете, зелените площи, пешеходните зони, детските и спортните площадки, пред входовете на административните, здравните и социалните заведения, на места обозначени с неподвижен пътен знак, предупреждаващ за принудително преместване на автомобили. Във връзка със зачестилите нарушения обаче сега се предлага забрана не само на паркирането в тези зони, но и престоя на автомобили.

Глобата за това нарушение сега е 50 лв. „През последните месеци се наблюдава увеличаване на броя на таксиметровите водачи, които нарушават ограничението за престой и паркиране на таксиметрови автомобили на автобусните и тролейбусните спирки. Въпреки налаганите санкции на водачите, проблемът продължава да съществува, което води до затруднение при извършване на курсовете от редовните градски автобусни и тролейбусни линии, особено в пиковите часове на деня“, посочва в докладната си Иванов.

С оглед на това той предлага по-големи санкции на нарушителите, с които да бъдат освободени спирките за по-лесен достъп на пътниците до градския транспорт. Кметът иска глоба от 50 лв. за първо нарушение, до 200 лв. за второ нарушение и до 400 лв. за трето и за всяко следващо.

С друга своя докладна Георги Иванов предлага и още едно допълнение на същата наредба. Тук искането на градоначалника е за въвеждането на санкции срещу таксиметровите фирми и шофьори при замърсяване на съответните стоянки. При първо нарушение санкцията ще е 100 лв., а при второ и всяко следващо нарушение – 200 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button