Хасково

Атанаска Митева: Прокуратурата ме оневини. Искам да изчистя името си!

Атанаска МитеваЕдно име ми е останало и искам да го изчистя. Прокуратурата ме оневини!„, заяви пред Haskovo.info председателят на Обединения съюз на пенсионерите Атанаска Митева. Повод за изявлението й стана решение на Районната прокуратура в Хасково да не образува наказателно производство срещу Обединения съюз на пенсионерите, тъй като липсвало „извършено престъпление от общ характер“.

Haskovo.info припомня, че през 2012 година съмнение за документална измама доведе до разцепване на съюза на пенсионерите и прекратяване на договора им с общината. По време на сесия на Общински съвет на 5 октомври 2012 година, кметът Георги Иванов показа две фактури за транспортни разходи на стойност около 1000 лева, които били изплатени на Обединения съюз на пенсионерите за участие във фестивал. По думите му обаче при проверка се оказало, че по същото време общината е осигурила безплатен транспорт на хората от третата възраст за участие в същия форум. Районна прокуратура обаче е прекратила производството, тъй като не е установила извършено престъпление.

Сагата на Обединения съюз на пенсионерите обаче не свършва до тук, заяви Митева. По времето, когато организацията е имала сключен договор с общината, тя е получила от кметството да заведението в парка до ОУ „Любен Каравелов“. Обединения съюз на пенсионерите е трябвало за плаща месечен наем на общината от около 67 лева без ДДС, а от съдържателя на заведението да получава членски внос в размер на 200 лева на месец. След обвинението за злоупотреби и разцепването на съюза, наемателят спрял да плаща наем, въпреки че Обединенията съюз на пенсионерите все още имал договор и за периода ноември 2011 – септември 2012 година, съюзът завел съдебно дело, за да си получи дължимите 2200 лева от наем на заведението. Въпреки че Темида се произнесла в тяхна полза, наемателят не изпълнил съдебното решение. От Обединения съюз на пенсионерите го дали на съдия изпълнител. Така към днешна дата пенсионерската организация е получила едва 400 лева от дължимите пари.

В същото време от община Хасково са внесли искова молба в Хасковския районен съд. В нея се твърди, че след разтрогване на договора с Обединения съюз на пенсионерите на 30 септември 2013 година, организацията не е освободила зведението и затова дължи наем на общината от близо 2000 лева.

„Не знам как ще приключи тази сага, но искам името ми да е чисто пред обществото. Не съм извършвала никакви документални измами и не съм се облагодетелствала от парите на Обединения съюз на пенсионерите, бе категорична Митева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button