Хасково

Тестват косми от трупа на убития Джоко Америката за упойващи вещества

Дело, архив

Анастас Симеонов

Извършването на биохимична експертиза на косми от трупа на убития Георги Георгиев-Джоко Америката, назначи Хасковският окръжен съд.

Искането за това бе на защитата на обвинения в убийството му Анастас Симеонов-Рента. Целта на експертизата е да се установи наличието в тях на наркотични вещества и психотропни лекарства.

До тук се стигна след като Симеонов разказа пред съда, че в нощта на 31 срещу 1 януари 2013 г. Георгиев е пристигнал у тях пиян с главоболие и е поискал хапче. По думите на Рента, Джоко е изпил хапчето „Лепонекс“, което било предписано на Симеонов при престоя му в психодиспансера в Болярово. Според него хапчето предизвиквало блокиране на носоглътката, защото той имал подобни симптоми при един от приемите.

Двама от свидетелите не се явиха на днешното заседание – Динко Димитров и Селчук Ибрям. Кметът на с. Пчелари уведомил съда, че Ибрям е в чужбина. Двамата са прокурорски свидетели и от държавното обвинение поискаха тяхното заличаване, но защитата на Рента поиска тяхното изслушване. Ето защо за следващото заседание ще бъде изискана справка от Национална база данни „Население“ за адреса на Ибрям и от ОДМВР КИАД за задграничните пътувания на последния. Двамата с Димитров трябва да бъдат редовно призовани.

По-рано в хода на днешното заседание адвокатите на подсъдимия поискаха ексхумация на трупа на Георгиев, отново за изследване за наркотични и упойващи вещества, каквато бе отхвърлена. Съдът отхвърли и искането за нова тройна съдебно-медицинска експертиза.

Haskovo.info припомня, че Анастас Симеонов е обвинен, че на 1 януари 2013 г. умишлено е умъртвил Георги Георгиев в дома си на хасковския пл. „Свобода“. Двамата мъже запивали там в новогодишната нощ. Приятелката на Симеонов – Ваня Лилянова е обвинена в това, че се е опитала да прикрие Анастас в дните до 3 януари.

Следващото заседание по делото бе насрочено за 24 април от 10 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
джоко германиката
джоко германиката
14.03.2014 16:02 16:02

най добре е да разпитат и джоко америката той най добре ще каже как са го пречукали иначе работата ще се проточи и рентата ще д9окара до 90 години

Back to top button