Хасково

Крадците плъзнаха по вили и складове

Полиция, архив49-годишен хасковлия е задържан в момент на кражба, съобщават от пресслужбата на полицията.

Мъжът счупил стъкло на прозорец във вила в село Книжовник. След подадения сигнал на място е изпратен автопатрул, който задържал мъжа заедно с вещите – предмет на престъпление. Познатият на органите на реда е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

29-годишен хасковлия пък е задържан до 24 часа за кражби от вилна зона „Кенана“. Двама потърпевши позвънили в районното управление и се оплакали, че са им откраднати 2 водосъдържатели, барабан от автоматична пералня, 4 метални кола, метален варел от 200 л., метални табли от легло, метален казан за варене на зимнина, гилотина за рязане на метал и 3 бойлера. След получения сигнал и издирвателни действия, хасковските полицаи са установили и задържали познатият им с подобните си прояви мъж. Инкриминираните вещи са открити в пункт за изкупуване на черни и цветни метали край Хасково.

2 кражби са регистрирани през денонощието. Първата е от складово помещение в Свиленград, собственост на 60-годишен свиленградчанин. От склада, където е проникнато след разбиване на катинара са откраднати електрожен, 2 ъглошлайфа и 20 метра проводник. Начина на проникване и при втората кражба е след разбиване на входна врата. Неизвестен засега извършител е нахлул в базова станция на мобилен оператор в димитровградския кв. „Вулкан“ и е извършена кражба на дизелов генератор, 7.50 метра заземителна медна щина с размер 30х3 мм., акумулатор 12v75 Аh., 10 метра маркуч и 267 литра дизелово гориво. Образувани са досъдебни производства.

Също за кражба в РУП-Хасково е доведен и 16-годишен младеж. На улица „Георги Кирков“ в областния град, момчето е откраднало мобилен телефон от 14-годишен хасковлия. С познатия с подобните си прояви непълнолетен работи инспектор Детска педагогическа стая. За кражба на GSM съобщават и от димитровградското управление. В ареста е задържан 54-годишен жител на града, откраднал мобилния телефон от 57-годишна жена. Кражбата се е осъществила в местна сладкарница.

37-годишен свиленградчанин също е задържан за кражба. Вчера след постъпил сигнал за откраднат велосипед в района на хипермаркет в Свиленград е установен позатият на органите на реда мъж, откраднал оставеното от собственика колело. Задържан е до 24 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button