Хасково

23-ма на националните кръгове по английски, испански, немски и руски

ОлимпиадаОбщо 23-ма ученици от региона се класираха за националните кръгове на чуждоезиковите олимпиади, съобщи за Haskovo.info старши експертът в РИО Румяна Делчева.

14 от тях ще се явят по английски език, която ще се проведе на 22 март в Хасково, а откриването й е с концерт в театър „Иван Димов“ ден по-рано. Тук се очакват 130 деца от страната.

До последния кръг на английската олимпиада стигнаха осмокласниците от ГПЧЕ „Асен Златаров“: Виктор Янев, Тодор Кирев и Антонина Попова. От деветокласниците: Васил Василев (СОУ „Неофит Рилски“ – Харманли), Кристина Желева, Стефан Запрянов, Иван Иванов и Деница Ченголова всички от хасковската Езикова. Трима са успелите да преминат регионалния кръг от 10 клас: Мария Бакалова от ПМГ „Боян Петканчин“, Теодора Делчева и Калина Владимирова от ГПЧЕ. При 11-класниците: Иван Маринов (ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград) и Христо Араджиев (ГПЧЕ), а при зрелостниците – Тодор Иванов от ГПЧЕ.

И седемте класирани за националния кръг на олимпиадата по испански са от ГПЧЕ „Асен Златаров“. Това са: Виктория Буджашка, Гергана Митева, Манол Петров, Тея Данева, Живка Царева, Кристиана Стефанова и Жулиета Христова. Всички деца са изкарали между 94 и 98 от 100 възможни точки, а олимпиадата ще е в Дупница.

За националния кръг по немски в Русе се класира единствено деветокласничката от ГПЧЕ Десислава Косева. Десетокласничката в хасковската Езикова Юлия Петрова пък ще защитава честта на региона на олимпиадата по руски език в Стара Загора. Момичето учи руски като втори чужд език.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
M.Koleva
M.Koleva
18.03.2014 9:09 9:09

Браво Деси, ти си упорита и ще успееш!

Анонимен
Анонимен
18.03.2014 14:08 14:08

Как може да сложат този урод най-напред за снимката

Back to top button