Хасково

Изворна вода руши ул. „Поройна“, била лековита

ВодаВече 15 г. вода се излива от дворно място на ул. „Поройна“ в Хасково, алармираха читатели на Haskovo.info.

За дългия период водата вече е успяла да подкопае асфалта на „Поройна“ в района на кръстовището с ул. „Цар Страшимир“. Живеещите там обясниха, че водата не идва от тръба на ВиК, а извира от необитаем двор. Хората се жалваха, че през зимата мокрият път там се залеждал и ежедневно се завъртали коли.

Юсеин Махмуд, чиято къща е точно до необитаемия двор с извиращата на улицата вода, заяви че преди 7 месеца открил, че тя е лековита. „Имах проблеми с очите и като започнах да ги мия с тази вода усещам подобрение. Казах на мои познати и те започнаха да идват тук и да си пълнят вода“, сподели Махмуд. Той допълни, че преди време с помощта на метален прът е отпушвал тръбата, от където изтича водата за да се увеличи струята й. „В арабските страни щяха да ми дадат големи пари за това което направих, а тук няма признание“, казва мъжът, докато неговите съседи са категорични, че този теч трябва да бъде отстранен.

От пресслужбата на общината съобщиха за Haskovo.info, че са запознати с проблема. Сега в архитектурата течала преписка за изменение на регулационния план на ул. „Поройна“. След като това станело факт и бъде изготвен нов ПУП общината можела да отстрани теча.

 Вода  Вода
 Вода  Вода

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button