Хасково

Съученици осъдиха десетокласник за кражба на 6 месеца условно

ДелоСъученици осъдиха десетокласник на 6 месеца условно с 3 г. изпитателен срок за кражба на 150 лв. в Хасковския районен съд днес.

Делото се проведе по проект на ГПЧЕ „Асен Златаров“ с участието на десетокласници от клуб „Моите права“ с ръководител Недялка Василева, която влезе и в ролята на свидетел в процеса. Консултант на учениците пък бе съдия Пламен Георгиев, а отличното представяне на учениците изгледа и председателят на районния съд Мария Ангелова.

В ролята на подсъдим бе Джемил Джемил с адвоката си Елена Андонова, а главни действащи лица бяха още Таня Търпоманова (ищец), Мария Кротнева (адвокат), Дора Цветкова (прокурор) и Мариела Несторова (съдия).

Заради впечатляващото си представяне гимназистите са получили покана да повторят своята изява на 16 април, когато ще има Ден на отворените врати в съда.

Междувременно днес от ГПЧЕ „Асен Златаров“ се похвалиха, че гимназистката Илияна Налбантова ще кара 11-ти клас в английския колеж „Канфорд“. Стипендията й идва от българската асоциация по четене. За да стигне до тук десетокласничката издържа успешно тест и интервю.

Както Haskovo.info писа, Илияна е част от отбора на ГПЧЕ, който преди дни спечели за трети пореден път националната викторина по английски език. В златния тим са още Преслав Александров, Теодора Делчева и Калина Вълчанова. Техни ръководители пък са преподавателите по английски език в гимназията – Красимира Кънева и Димитър Енчев. Със своя успех четиримата гимназисти си заслужиха двуседмичен езиков курс в английския колеж „Брук хаус“.

 

 Дело  Дело
 Дело  Дело
 Дело  Дело
   

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
19.03.2014 8:50 8:50

Браво на децата и за идеята и доброто представяне и нека това бъде урок за обществото, който да казва, че не трябва да има не наказано нарушение независимо кога, от кой и на каква възраст е сторено! Променяй съзнанието, бълагрино и се учи от такива млади хора! Браво!

SS
SS
23.03.2014 20:39 20:39

Бах тоя подсадим-чист мангал!!!

Back to top button