Хасково

Приемат молби за ин витро в Хасково и Димитровград

Община ХасковоОт днес започва приемът на документи за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Димитровград. Това съобщи председателят на комисията, която разпределя средствата Катя Панева.

Новото тази година е, че срокът за подаване на необходимата документация е удължен на 2 месеца – до 19 май 2014 г. включително. Документите ще се подават на гише №1 в информационния център на Общинска администрация, като подателите ще получат входящ номер.

Средствата за финансиране на ин витро процедури за нуждаещите се двойки вече са заделени в бюджета на общината за 2014 г. Те са на стойност 15 000 лв. Съгласно правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция, всяка двойка може да получи до 5000 лв. финансова помощ, съобразно от нуждите си. Средствата ще бъдат разпределени в зависимост от броя двойки, подали нужните документи, така че да са достатъчно и справедливо разпределени за всички.

От края на февруари заявления за финансиране на ин витро процедури се подават и в община Хасково, съобщиха за Haskovo.info от администрацията.

От общинския съвет уточниха, че всички декларации и приложения са качени на сайта на общината и са към решение 543 от 31 януари 2014 г. Тогава общинските съветници заложиха 30 000 лв. в бюджета за подпомагането на семейства с репродуктивни проблеми. За сега няма краен срок за подаването на заявленията, като комисията ще заседава всеки месец и семействата ще се подпомагат до изчерпването на средствата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button