Хасково

Инвалид с 95% ТЕЛК закопчан 2 часа в синя зона

Скоба

Халим Халим до закопчаната си със скоба кола

Автомобилът на хасковлията Халим Халим, който е инвалид с 95% ТЕЛК, престоя близо 2 часа закопчан със скоба в синя зона до автогарата в областния град.

Мъжът дошъл до личния си лекар да му изпише лекарства. „Спрях до знака за инвалиди. На колата ми има валиден стикер, че съм инвалид, което ми дава право за безплатен престой до 2 часа. Към 12 часа си свърших работата и слезнах при колата си и я видях закопчана със скобата“, разказа пред Haskovo.info мъжът.

Инкасаторката му обяснила, че трябва да си плати за свалянето на скобата, тъй като това не било място за инвалид. Той разказа, че на конкретното място по нищо не си личи кои две места са за инвалиди. Според някои от очевидците на случката местата за инвалиди са след знака, според служителите на синята зона обаче това не било така, а местата били преди самия знак.

По неговите думи те трябва да бъдат означени на самия асфалт. Според таксиметровите шофьори там двете коли, които заели местата за инвалиди нямали нужните стикери.

Haskovo.info потърси шефа на синята зона Стати Запрянов. Той призна, че инвалидите в Хасково са хиляди, а местата за тях  в синята зона са недостатъчни. Той сподели, че имало и недобросъвестни водачи със стикери за инвалиди, които злоупотребявали с паркирането в зоната. След като се запозна със случая на раково болния Халим Халим Запрянов прати екипа си, който свали скобата.

 Скоба  Скоба
 Скоба  Скоба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
до стати
до стати
20.03.2014 16:26 16:26

Цитат: „които злоупотребявали с паркирането в зоната“. Стати Запрянов като злоупотребява с алкохола що няма наказание БЕ, тъкмо два пъти го хващат вече. А да не говорим колко пъти са му простили.

Костадинов
Костадинов
20.03.2014 16:47 16:47

До г-н шефа на синята зона Стати Запрянов и община гр. Хасково Издаването на карта за инвалидно право на безплатно паркиране в синята зона до 2часа и други паркинги до 1 час я издава общината и е една малка компенсация за хората в неравностойно положение,които са много а паркоместа за инвалидни малко.Защо трябва да има точно обособени места за инвалиди,като знаем че не се пазят само за такива? Ще кажете много са инвалидите ще Ви кажа едва ли някой ще заема место на синя зона да си ползва часовете.Ще кажете имало и недобросъвестни водачи със стикери за инвалиди, които злоупотребявали с паркирането в зоната ами да записват служителите Ви часа на паркиране?Ще кажете инвалида го няма и водача сам е ,да но нали разбирате че такъв автомобил превозва до някъде и прибира от някъде и е невъзможно инвалида да е все вътре а и покупки на лекарства консумативи , храна дори пак е свързано с обслужване на инвалид.Проведете една беседа с инкасаторите си това е обидно държание,та толкова нарушители имаме а Вие на кого посягате до техните 10 лева ли опря общината ни?

Анонимен
Анонимен
20.03.2014 21:10 21:10

gladnia ni kmet i stati zaprianov opirat do 10 lv. za alkoxol na edinia a na drigia da si sloji benzin 4e da ide do yzynjovskata kyria 4e sa socialno slabi i dvamata

sehcho
sehcho
21.03.2014 10:30 10:30

Цитат: „които злоупотребявали с
паркирането в зоната“. Стати Запрянов
като злоупотребява с алкохола що няма
наказание БЕ, тъкмо два пъти го хващат вече.
А да не говорим колко пъти са му простили.

ния
ния
22.03.2014 12:51 12:51

и още нещо като допълнение- инвалидите не винаги могат да шофират сами колата си . Кое дава право на контрольорите от синята зона да водят спорове с човека, който кормува колата, че инвалида в момента е отишъл да се прегледа , а водача го чака като му се казва от контрольорите, че инвалида го нямало в колата, а водача не бил инвалид. Как пък познават кой е инвалид и кой не е ? Да не би само хората с проблеми в движението да са инвалиди. Ако си диабето болен или сърдечно болен нима не можеш да имаш група инвалидност и съответно право на инвалиден стикер ?Предлагам на г-н Запрянов и на неговия работодател да преосмислят правилата за паркиране на инвалидите. На първо място да открият нови места за инвалиди. Как може пред болниците да има само по 1 или две – три места за инвалидни коли ? А някъде и нито едно. Къде са местата за инвалиди пред обществените институции, където се налага инвалидите да отиват за справки.
В централната градска част където има инвалидни места да се сложат да работят такива контрольори които да знаят кой какви права има и да не утежняват инвалидите с кавги.Защото на инвалидите в един момент ще започнат да си търсят правата.
И в тази насока отново питам уважаеми г-н Иванов, кога ще има асансьори в поликлиниките и всички здравни заведения ? Същото питане е и към областния управител относно достъпа до институциите в северната част на сградата, до председателя на Окръжния съд , до самия кмет на Община Хасково, до ръководителя на пощата.
Защо не осигурявате достъпна среда на инвалидите. Няма асансьори, няма рампи за колички, даже по един парапет не се сещате да сложите да не се мъчат хората.Здравият на болните не вярва, но болестите и старостта не подминават никого.Затова моля да помислете. Най-чеве ако сте хора.

Back to top button