Хасково

РДНСК: 13 училища и забавачки в Хасково – напукани

ИлюстрацияРДНСК-Хасково са установили пукнатини по фасадите и стаите в 13 училища и детски градини в Хасково.

Нарушенията по ЗУТ са констатирани в резултат на национална проверка за обектите, построени преди повече от 10 г. Проверяващите извършиха външни огледи за наличието на видими изменения в конструкцията на сградите и носещите конструктивни елементи.

Проверените обекти на територията на Хасковска област са 123, от които 66 училища и 55 детски градини. Констатираните нарушения са 31.

Списък с проблемните обекти са предадени на общините, съобщи за Haskovo.info директорът на РДНСК-Хасково инж. Анна Джурова.

От пресслужбата на община Хасково посочиха, че 13 са училищата и детските градини в Хасково, където са констатирани пукнатини. 7 от тях са общинска собственост: ОУ „Христо Смирненски“, ОУ „Св. Иван Рилски“, СОУ „Паисий Хилендарски“ и забавачките „Слънце“, „Осми март“, „Звънче“ и детската градина по изкуствата. Проблемни са още и Спортното училище, ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, ФСГ „Атанас Буров“ и гимназията по транспорт, които са държавни.

Сега общината ще извърши своя проверка за да се убеди в детайли с проблемите след което ще се премине към ремонтите, обясниха от кметството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button