Регион

Пожар изпепели сеновал, пощади десетки крави

ПожарПожар в кравеферма край хасковското село Клокотница за малко не изпепели десетки животни. Огънят лумнал малко преди 19 часа в сеновала на стопанството на Георги Стамов. 

За минути пламъците обхванали пълната със суха слама постройка. Малко по-късно започнал да пада и ламариненият покрив, който не е издържал на силата на огъня. Два екипа на хасковската пожарна пристигнаха на място, за да овладеят ситуацията.

Пожарът унищожи близо 700 бали слама, които по сметки на собственика струват около 1 000 лева. Всичките щети обаче наброяват най-малко 5 000 лева, защото трябва да се смени покрива, а и да се заздрави самата тухлена постройка.

Според Стамов, а и според останалите, събрали се на мястото на инцидента, пожарът е предизвикан умишлено. Само един фас е достатъчен да лумне сухата слама, обясни собственикът. Той обаче отхвърли варианта с небрежността, тъй като огънят тръгнал от задната част на сеновала, където хора не минавали.

 

Пожар

Собственикът на кравефермата
 

Пожар

Пожарът тръгнал от задната част
 Пожар  Пожар
 Пожар  Пожар

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button