Регион

Спипаха 130 000 контрабандни цигари в камион край Каснаково

Полиция, архивПрез почивните дни на територията са извършени две операции по линия на съхранение на акцизни стоки без бандерол, съобщават от полицията.

В хода на първата проверка са открити 130 000 къса от общото количество в спрян за проверка товарен автомобил „Пежо Партнер“ край димитровградското село Каснаково. В товарното отделение на колата, шофирана от 56-годишен димитровградчанин, са намерени цигарите от различни марки без бандерол.

Водачът е тестван и с дрегер, който отчел и наличие на 0,86 промила алкохол в кръвта. Проверяващите са констатирали и че колата е в движение без залепен на стъклото валиден винетен стикер. В тази връзка са му съставени и 2 акта по Закона за движение по пътищата. Задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

По същото време свиленградските полицаи са иззели 1340 къса безакцизни папироси от постройка в село Димитровче, обитавана от 34-годишен свиленградчанин, иззети с протокол за доброволно предаване. Останалите 3600 къса са конфискувани от лек автомобил ВАЗ, спрян за проверка на булевард „Съединение“ в Хасково. Водачът, 55-годишен мъж от града, ги е предал доброволно на проверяващите го униформени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button