Хасково

Ремонтът на „Капитан Андреево“ свършва до 3 месеца

РемонтРемонтът на ГКПП „Капитан Андреево“ трябва да приключи до 30 юни 2014 г., съобщи на пресконференция депутатът от БСП Смиляна Нитова.

Народният представител обясни, че е отправила писмено запитване за ремонта до финансовия министър Петър Чобанов, който в отговор я е уверил, че граничния пункт ще е готов до края на юни.

Ремонт

Смиляна Нитова

Нитова заяви, че е отправила запитването заради голямата важност на пункта, който се явява врата на България и Европейския съюз. В периода от 22 до 27 февруари от там страната ни са напуснали 3431 камиона, а са влезли 3190. За същия период през ГКПП „Лесова“ са преминали съответно 2430 и 2091 камиона, което било около 50% от капацитета на пункта. Ето защо от Агенция „Митници“ възнамерявали да отклонят част от тежкотоварния трафик през „Лесово“.

Нитова припомни, че ремонта на „Капитан Андреево“ е започнал през ноември 2012 г. Той се финансира с пари от Европа и националния бюджет. В началото е имало 4-месечно изоставане от сроковете, защото част от парите за реконструкцията били насочени към закупуването на високотехнологично оборудване и имало проблеми с достъпа до строителната площадка.

В ремонтирания пункт ще има 12 електронни везни за камиони, вътрешни и външни огради, нова система за видеонаблюдение, бариери и табели. „Капитан Андреево“ ще разполага с 10 входящи и 6 изходящи платна за камиони, както и по 10 за леки автомобили и автобуси. След изграждането на всичко по проект, пунктът ще отговаря на всички съвременни изисквания.

Министър Чобанов уверил Нитова, че ще има комисия, която да следи за изпълнението на графиците на ремонта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
KO NEEEEE
KO NEEEEE
24.03.2014 16:23 16:23

Sled tri godini moji esq kat tragnat izroditee shte vidite tri meseca ama drup kat

Back to top button