Хасково

Хасковска гимназистка със злато за шпакловка

МедалиПо традиция всяка година ученици от ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ в специалност „Строителство и архитектура“ участват в регионалното състезание „Най-добър млад строител“.

Тази година то се проведе на 21 и 22 март в Сливен. И този път  представителите на ПГДС „Цар Иван Асен II“ показаха отличната си подготовка и се завърнаха с медали. Сред участници от 8 професионални гимназии в Южна България единствената  девойка в отбора на гимназията грабна златото в дисциплината „Шпакловки, мазилки и бояджийски работи“. Цветелина Костова от 11 клас за пореден път доказа, че строителството не е само мъжка професия. На второ място в дисциплината „Зидария“ спечелиха Тодор Тодоров и Петър Янков от 10 клас. Тримата се класират автоматично за участие в националното състезание, което ще се проведе в Пловдив.

Дванадесетокласниците Лъчезар Ганев и Живко Жечев показаха бързина и точност в дисциплината „Сухо строителство“, а Сабри Рейхан се състезава в „Облицовки и настилки“.

Отборно състезателите на ПГДС се оказаха сред най-добрите млади строители в Южна България. Те заеха трето място на почетната стълбичка и посвещават тази важна победа на своя патрон, тъй като това бяха дните, в които училището отбеляза своя празник. За добрата подготовка и успеха на учениците допринесе усърдната работа и професионализъм на техния ръководител Георги Станков.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button