Хасково

Ивет Иванова с 5 медала от Италия, Налбантова раздаде 5 награди

"Рона"Три от танцьорките на хасковската балетна формация „Рона“ заедно със своите ръководители се завърнаха късно снощи от 32-я Световен танцов трофей в Линяно Сабиадоро, Италия.

В тридневния конкурс единствените българи показаха 8 хореографии в различни танцови стилове. Ивет Иванова уверено спечели шампионската титла, като в своята категория етно тя изпълни 3 сола, с които изпъкна пред конкуренцията от Италия, Русия, Куба, Словакия и Словения и бе класирана на 1-во, 2-ро и 3-то място.

"Рона"В категория „фантази“ Ивет стана вице шампион, а в дуетa си с Анета Манолова се класираха на 3-то място с танцa „Индийска закачка“. Дуетът „Афро ритъм“ на Наталия Карабойдева и Анета Манолова се класира на 4 място, където в категория над 16 години надпреварата бе изключително тежка между балетните училища в Италия, участниците от Хърватска, Словения, Словакия и Испания. Представянето на участниците на това световно състезание им донесе още едно 5-то и едно 6-то място на Световния танцов трофей.

Всички награди от първо до трето място на този конкурс осигуриха финансови награди на танцьорите, които защитиха достойно България и своя град Хасково на Международния конкурс. Средствата от наградите ще бъдат използвани за тяхното обучение в танцовата сфера и бъдещи участия в международни конкурси.

Като член на съдийската комисия Милена Налбантова връчи 5 специални награди за участие в Международния танцов фестивал в Хасково „Magic World“ през юни. Двама от най-добрите солисти са поканени да танцуват в България, като техният престой ще бъде поет от организаторите, а три от групите и формациите, които се наредиха на челните позиции в стил етно, хип-хоп и модерн ще имат възможност да танцуват безплатно. Това са Патриша Црънкович – Словения, Лука Водлан – Словения, Танцова академия „Степ“ – Италия, етно и хип-хоп формации от ПК „Лукец“ – Словения.

След успехите си в Италия, „Рона“ се готви за фестивал в Македония по покана на организаторката, която беше част от журито на миналогодишното издание на „Magic World“ в Хасково.

"Рона"  "Рона" 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button