Хасково

Закопчаха 10 мъже за кражба на кабел

Полиция, архивДесет мъже от село Узунджово и симеоновградчанин са задържани от хасковските криминалисти за кражби на съобщителен кабел, съобщават от полицията.

Задържането на мъжете е станало при специализирана операция във връзка с противодействие на деянията, свързани с кражби на кабели от електропреносната и телекомуникационна мрежа. В ареста на РУП-Хасково до 24 часа са задържани десетината узунджовци на възраст между 20 и 35 г. и 37-годишният мъж от Симеоновград.

Криминалистите са доказали, че те са извършители на 2 кражби, станали преди дни. Първата беше на 200 метра съобщителен кабел от вилна зона „Кенана“, а втората на съобщителен кабел, намиращ се в западната част на мотопистата край областния град. Тогава бе установено, че след разкопаване на дупки са откраднати 104 кг. меден многожилен проводник и 50 кг. оловна обвивка. Инкриминираните вещи са открити в лек автомобил Опел Вектра, собственост на единия от задържаните узунджовци. Работата по изясняване на други подобни техни деяния продължава.

Неправоспособен и пиян водач е задържан в РУП-Харманли. Вчера в 17.30 часа, симеоновградските полицаи са спрели за проверка лек автомобил Опел на пътя до село Константиново. В хода на проверката униформените са установили, че 42-годишният мъж от димитровградското село Сталево, освен че няма свидетелство за правоуправление, шофира и пиян. Тестване с дрегер е констатирало наличие на 2.27 промила алкохол в кръвта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.03.2014 13:29 13:29

10 maнгалЕ

Back to top button