Хасково

Хасковлии платили 8 милиона лева на НАП за 20 дни

НАП Хасково8 милиона лева са платили хасковлии по новите 4 сметки на НАП за периода от 1-ви до 21-ви март, след като в началото на месеца бе закрита единната сметка и започнаха да функционират отделни сметки за данъци и осигуровки.

Най-голяма част от сумата е тази за данъци – 4 милиона лева, 2,2 милиона лева са парите за социални и 1,3 милиона лева за здравни осигуровки, съобщават от НАП.

Плащанията за данъци и осигурителни вноски по новите 4 сметки могат да се правят и чрез онлайн системата на Агенцията, напомнят от офиса на НАП в Хасково. Необходима е дебитна или кредитна карта и регистрация в платформата Еpay. Софтуерът елиминира риска от технически грешки и неточности при попълването на платежни нареждания, като въвежда автоматично банковите сметки и кодовете за вид плащане към съответния офис на НАП.

От НАП напомнят, че срокът за подаване на корпоративните декларации и внасянето на дължимия по тях данък „печалба“ изтича на 31 март. До момента в офиса са подадени близо 6 000 формуляра, като до края на кампанията за фирмите се очакват още 2 000 броя.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button