Хасково

Разчистват площада за мащабния ремонт на центъра

РемонтПодготовката за голямата реконструкция на хасковския център започна с демонтажа на откритата сцена на пл. „Свобода“.

Работнички от ОП „Екопрогрес“ пък прибират цветята в градинките до пешеходната алея между кметството и областна администрация.

От пресслужбата на общината съобщиха за Haskovo.info, че в следващите дни част от площада ще бъде заградена с тараби. След това ще стартира и премахването на старата настилка.

Ремонтът ще тече на няколко етапа за да не се затапи центъра. След приключването на площада ще се продължи и по пешеходните алеи. От пресслужбата уточниха, че за сега няма да бъдат премахвани външните части на кафенетата в центъра. Това можело да се наложи в хода на работата.

Както Haskovo.info писа реконструкцията на центъра се извършва по спечелен от общината проект. Обществената поръчка за ремонта пък бе спечелена от хасковската фирма „Водно строителство“, чиято ценова оферта е на стойност 3 830 047 лв.

По проект се предвижда изграждането на пирамидални зелени градини. С водопади от цветя ще бъдат разкрасени зелените площи пред НТС, около читалище „Заря“ и паметника на Капитан Петко войвода. Предвижда се и засаждането на широколистни и иглолистни видове, които не са срещани досега в Хасково.

Паралелно ще започне цялостна реконструкция на центъра, която ще обхване площадите „Свобода“ и „Общински“, като цялата площ е 30 декара. Изцяло ще бъде подменена павираната настилка.

Мащабната реконструкция трябва да приключи до началото на 2015-а.

Ремонт   Ремонт

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.03.2014 15:36 15:36

Само да не новата настилка, да не стане за подмяна догодина.Ей това прасе Анушка няма и да се наяде,Стягай се идва Коледа…

Гост
Гост
27.03.2014 8:41 8:41

Ето поредното деяния на общината демонстриращо действие. Всъщност няма нищо лошо да се „направи“ центъра, но мисля, че не сега му е времето. Това можеше да стане след няколко години, когато се „прецака“ сегашната настилка, която си е запазена и „зорлем“ ще я изкопаят. Не знам защо ръководствата на общини никога не могат да преценят на кое кога му е времето, кое е по-спешно и дали има други неща, които са по-важни за живота на жителите, отколкото тротоара по който ходят. Но…сега ще направим центъра, а гражданите ще плеснат с ръце „Ааааа колко много направи този кмет за този град“. И таз добра, но аз питам какво направи този кмет, за да подобри стандарта на живот на хората в този град??? Тротоарите и аз ги виждам, които прави, също и паркингите…и т.н.

Анонимен
Анонимен
27.03.2014 11:45 11:45

abe radvaite se che she vi bade hubav centara stiga samo ste nedovolstva li

Хасковлия
Хасковлия
27.03.2014 12:49 12:49

Нали смениха плочките на тротоарите в центъра миналата година. Половината вече се изрониха. Какво е това качество? Пак ли ще плащаме за нови? Старите бюха по-здрави и издържаха повече време.

Анонимен
Анонимен
30.03.2014 10:20 10:20

Този Узунжовец така краде,като за последно,е*ати и управията…

Рая
Рая
09.05.2014 8:57 8:57

Аз съм ЗА – стига сте злословили! Жал ми е за големите дървета, които отрязаха, но нали ще засадят други – ще стане много красиво!

taka e
taka e
15.06.2014 9:08 9:08

И аз съм за,“Този Узунжовец“ както го наричате ,направи толкова много за града ,реално всеки краде ,това е ясно ,но другите не оставят нищо след себе си ,а той направи цялостна реконструкция на града ни. Ясно е ,че който и да дойде на власт ,ще има недоволни ,но поне сега си замълчете малко ,защото ако не беше той ,нашия град нямаше да бъде толкова красив и поддържан.

Back to top button