Хасково

Учредиха фен клуб на легендата Лев Яшин в Хасково

Фен клуб

Д-р Васил Василев

Фен клуб на легендарния съветски футболен вратар Лев Яшин бе учреден днес в Хасково.

Главен инициатор и председател на клуба е д-р Васил Василев. Учредителното събрание се проведе във фен клуба на Георги Аспарухов-Гунди. Д-р Василев обаче уточни, че новия клуб ще се помещава в кафенето под офиса на БСП в Хасково, защото единствено там е намерил място.

Ръководството на руския футболен гранд „Динамо“ (Москва) вече било уведомено за учредяването на клуба на Лев Яшин в Хасково. Идеята била за бъдещо сътрудничество което да се изразява във взаимно гостуване и развитието на детско-юношеския футбол.

Д-р Василев обясни, че създаването на клуба се прави по случай 50 г. от идването на „Динамо“ (Москва) и Лев Яшин в Хасково през 1963 г. Тогава тимът дошъл под Ямача по покана на Христо Василев.

 Фен клуб Фен клуб 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
emilian
emilian
27.03.2014 12:57 12:57

Лев Иванович Яшин (на руски Лев Иванович Яшин) е съветски футболист, смятан от мнозина за най-великия вратар в света за всички времена. Наричан е „Черната пантера“ поради своя рефлекс и физика, а и защото винаги облича изцяло черен екип. Противниците му го наричат още „Черния паяк“ и „Черния октопод“ заради дългите му ръце. Освен като блестящ вратар Яшин е известен и като спортсмен. ФИФА учредява наградата „Лев Яшин“ за най-добър вратар на световното първенство. Яшин е единственият вратар, който става носител на Златната топка (1963). Спасява около 150 дузпи — рекорд за професионален вратар. Край стадиона на Динамо Москва е издигната бронзова статуя на Яшин. Според резултатите от анкета на ФИФА от 2000 г. Яшин попада в отбора на 20 век и е определен за вратар на века.

Back to top button