Хасково

12 починаха на работното си място през 2013-а

Инспекция

Инж. Красимира Стоянова

12 души от Хасковска област са починали на работното си място през 2013 г., съобщи главен инспектор инж. Красимира Стоянова от „Инспекцията по труда“.

В 5 от леталните случаи става въпрос за трудови злополуки, а останалите са в резултат на инсулт или инфаркт. Повечето от починалите били хора в разцвета на силите си – между 40 и 50 г. Повечето от тях са работили в сферата на строителството.
48 са общо трудовите злополуки в региона през миналата година, като през 2012-а те са били 56.

Общият брой на работещите в предприятията през миналата година е намалял с 4000 души в сравнение с 2012 г., а жените са по-малко с 2300.

Инж. Стоянова допълни, че при трудовата злополука в птицекомбината, в която работник сгази шефа си с товарач със слама, служителят ще бъде глобен в размер от 100 до 500 лв.

За февруари месец от инспекцията са извършили 157 проверки, констатирани са 592 нарушения и са съставени 12 акта. 9 от тях са наложени на шефа на шивашка фирма за работа на служителите му без договори. За всяко едно от нарушенията той е глобен по 1700 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button