Хасково

Правят център за дементно болни в Харманли

Социални

Стефан Манахилов

Изграждането на център за настаняване от семеен тип за дементно болни в Харманли искат от регионалната дирекция „Социално подпомагане“, съобщи началникът на службата Стефан Манахилов.

Той допълни, че вече има проведени разговори с общината и е набелязана сграда в добро състояние, която се намира зад дома за стари хора в града. Капацитетът на центъра ще е за 15 човека, а парите ще дойдат от Фонд „Социална закрила“.
Манахилов сподели, че в старческия дом на Кенана в Хасково има 5 случая на деменция, за които има предписание да се освидетелстват. По един са случаите в старческите домове в Харманли и Ивайловград.

Шефът на социалните каза, че сега приключва мониторинг на социалните услуги в цялата област, които са общо 26. Манахилов посочи, че условията в дома за психично болни жени в Пъстрогор са добри, но това не било така в този за психично болни мъже в Радовец. Сега се водели преговори между община Тополовград и земеделското министерство за терен, на който да бъде построен нов дом. Социалните припомниха, че и двата дома са пълни от години, чакащите за Пъстрогор са 122, а за Радовец – 237.

Манахилов съобщи, че 157 семейства от областта няма да получат детските си заради отсъствия на техните ученици. Най-много са санкционираните родители в община Димитровград – 46, следвани от Хасково – 32. Има и 19 наказани семейства заради отсъствието на децата им от подготвителните групи в забавачките.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button