Хасково

Демонтират кафенета заради ремонта в центъра на Хасково

РемонтДве от популярните заведения в центъра на Хасково вече демонтират външните си части заради започналия мащабен ремонт.

Едното от тях продължава да има изкарани маси отвън, но майстори премахват масивните конструкции. От там обясниха, че имат срок за завършване на демонтажа до Великден, но използвали хубавото време да свършат работата сега.

Работници и техника вече премахват старата настилка от пл. „Свобода“, като това става поетапно, за да не се затапва центъра.

Както Haskovo.info писа реконструкцията на центъра се извършва по спечелен от общината проект. Обществената поръчка за ремонта пък бе спечелена от хасковската фирма „Водно строителство“, чиято ценова оферта е на стойност 3 830 047 лв.

По проект се предвижда изграждането на пирамидални зелени градини. С водопади от цветя ще бъдат разкрасени зелените площи пред НТС, около читалище „Заря“ и паметника на Капитан Петко войвода. Предвижда се и засаждането на широколистни и иглолистни видове, които не са срещани досега в Хасково.

Мащабната реконструкция трябва да приключи до началото на 2015-а.

Ремонт  Ремонт 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
hasan
hasan
31.03.2014 21:35 21:35
Хасковлия-нециганин.
Хасковлия-нециганин.
01.04.2014 13:49 13:49

Лапа,лапа,лапаа.Голямо лапане ще падне пак,тоя Хузунжовец няма наяда,нямаа,ама сигорно има ВИДЬОВ ден.

Back to top button