Хасково

„Речта на селския крал“ с номинация за „Аскеер“

Театър, архив„Речта на селския крал“ от Румен Леонидов, копродукция на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ и Драматично-куклен театър „Иван Димов“-Хасково е номинирана за наградата „Аскеер“ за Съвременна българска драматургия.

В конкурса за „Аскеер 2014“ участват пиеси, поставени за първи път на професионална сцена в периода от 1 април 2013 г. до 31 март 2014 г. Постановката вече бе представена и на хасковската публика.

От хасковския театър пък обявиха промоционални пакети за месец април. Зрителите, закупили билети за спектаклите „Етажна гроздова“ на 17 април и „За Господ забранено“ на 27 април, могат да гледат безплатно още един спектакъл по избор от априлската програма на театъра. Първият е на цени от 18 и 20 лв., а вторият – 14 и 16 лв.

Haskovo.info припомня, че този месец ще има две премиери на „Разбиване“ от Нийл Лабют – на 13 и 22 април. Постановката е на Стайко Мурджев, а участници са: Анастасия Лютова, Луиза Григорова, Христо Петков, Дамян Тенев, Стелиян Николов.

От пресслужбата на театъра съобщиха, че планираната за 6 април премиера на „Вдовиците“ се отменя заради заболяване на актьор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button