Хасково

Математическата прави ултрамодерни кабинети за 200 бона

ИлюстрацияУлтрамодерни кабинети по природни науки ще оборудва хасковската ПМГ „Боян Петканчин“, съобщи за Haskovo.info директорът на гимназията Тодорка Милева.

Снощи е станало ясно, че училището е единственото в областта което ще получи финансиране в размер на 200 000 лв. от фондация „Америка за България“. Общо 10 гимназии в страната ще получат парите, одобрени в конкурса „Училище на бъдещето“. Милева уточни, че Математическата ще участва и със съфинансиране до 100 000 лв.

Конкурсът има за цел да подобри образователната среда в общинските и държавни училища в България, като поощри използването на съвременни методи на преподаване и нови технологии в класната стая.

В ПМГ ще бъдат изградени кабинети по биология, химия и физика с лаборатории и всичко необходимо за едно съвременно образование. Отделно ще бъдат модернизирани и компютърните кабинети, където ще има интерактивни дъски и зона за Wi-Fi.

Работата по кабинетите се очаква да започне по време на лятната ваканция и да завърши за новата учебна година.

Haskovo.info припомня, че подобен комплекс в региона има единствено димитровградската ЕГ „Иван Богоров“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
родител
родител
02.04.2014 13:36 13:36

Дано, сега вътре е като след война, изкъртено, неуютно, отвратително и неремонтирано от години, а тези деца заслужават по-добри условия за учене. В стаите трябва да направи основен ремонт.

Иван
Иван
02.04.2014 17:28 17:28

Не само ЕГ-Димитровград! И СОУ „Неофит Рилски“-Харманли.

приятел
приятел
02.04.2014 20:28 20:28

Успех на всички от ПМГ.Милева,Делчева и Маргаритова са големи професионалисти и добри ръководители.Поздравления за тях и целия колектив.Само напред.

anonimen
anonimen
03.04.2014 16:54 16:54

най-накрая сетиха се от кога ни говорят за този ремонт дано да е истина че като ги знам какви са не може да се вярва на 100%

Back to top button