Регион

С QR кодове разглеждат забележителностите на Димитровград

Панаирът на проектитеС помощта на QR кодове деца разгледаха част от забележителностите на Димитровград днес. С таблети в ръка ученици от I до IV клас от Божурище, Ботевград, с. Габровница, Разград, Горна оряховица, Лясковец, Пазарджик, Нова Загора, Бургас и Стара Загора разчитаха матричните баркодове, които ги отведоха до паметника на Пеньо Пенев, до Историческия музей в града, до голямите пейка, стол, маса и сърце.

Разходката из Димитровград бе част от „Панаира на проектите“, който се проведе за втори път в бригадирския град. Форумът се организира от сдружение „За ново образование“, а темата на тазгодишното издание бе „Подай ръка, подари усмивка, бъди човек“.

Панаирът на проектите

Йорданка Първанова

„Децата имат нужда от поле за изява, защото са трудолюбиви, амбициозни и сърдечни. Логично беше да им дадем форум, на който да се изявят“, коментира пред Haskovo.info председателят на сдружение „За ново образование“ Йорданка Първанова, която е преподавател в димитровградското СОУ „Любен Каравелов“.

„Панаирът на проектите“ започна с кратко представяне на проекта, по който учениците от различните градове са работили през изминалите няколко месеца. Основната цел бе да покажат на кого са подали ръка и са подарили усмивка, уточни Първанова.

Тя подчерта, че „Панаирът на проектите“ няма състезателен характер, защото „е много трудно да се оцени доброто“.

По време на форума учениците се забавляваха. Показаха знания и умения за работа с Jumpido – образователни игри по математика за начално образование, които комбинират естествените движения на тялото с интересни задачи по математика. Играха и с програмируемата пчела Bee-Bot.

Панаирът на проектите продължава и утре в театър „Апостол Карамитев“ в Димитровград. Поздравителен адрес към организаторите и участниците във форума изпратиха от Синдиката на българските учители.

Панаирът на проектите Панаирът на проектите
Панаирът на проектите Панаирът на проектите
Панаирът на проектите

Jumpido

Панаирът на проектите

Програмируемата пчела Bee-Bot

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button