Хасково

Борса среща безработните с фирми в Хасково

Борса, архивЕжегодната трудова борса, организирана от Агенцията по заетостта, ще се проведе в Хасково.

Срещата на безработните с фирми от различни браншове ще се проведе на 24 април от 10 часа в Дома на техниката в областния град, се съобщава на сайта на агенцията.

Haskovo.info припомня, че на миналогодишната борса работа потърсиха над 200 безрботни, а фирмите, които провеждаха интервюта с тях бяха 18. Сред предлаганите свободни позиции бяха: инженер, шлосери, заварчици, готвачи, сервитьори, шивачи за каквито глад на трудовия пазар има и сега.

Както Haskovo.info писа безработицата в областта продължава да върви нагоре, като за февруари тя бе 14.2%. Най-ниска продължава да е безработицата в община Свиленград – 10.1%, а най-висока е тя в Симеоновград – 30.1%. Равнищата й в Хасково и Димитровград са съответно 10.6% и 12.8%. В бюрата по труда в областта са регистрирани 8189 безработни жени и 6648 мъже.

Агенцията по заетостта ще проведе 128 трудови борси в страната.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
DG
DG
03.04.2014 23:47 23:47

TOVA BYRO PO TRUDA V HASKOVO ZA NISHTO NE STAVA ZAKRIVAITE GO VEDNAGA , NIAKAKVA RABOTA NE NAMIRA

Back to top button