Хасково

Полицейският синдикат с уникален проект срещу наркотрафика

КонференцияТрансгранично сътрудничество в борбата с наркотрафика бе темата на конференция, организирана в Хасково от Националния полицейски синдикат.

Инициативата е в рамките на уникален за Европа проект между синдикатите на България и Гърция, обясни неговият ръководител и основател на родния полицейски синдикат Емил Рашев. Той подчерта, че е много важно доброто взаимодействие между българските и гръцките полицаи в борбата не само с наркотрафика, но и с битовата престъпност. Рашев даде пример, че ако сега хасковски полицай иска да се свърже с колега от пограничните райони на Ксанти, Комотини или Серес, трябва да се обади в София, София да поиска връзката от Атина и от гръцката столица да осигурят въпросния полицай.

Проектът предвижда улесняване на комуникацията. За целта полицаите от двете страни учат български и гръцки, както и компютърна грамотност. В Харманли пък е изграден обучителен център, в който вече завършват 20 местни полицаи. Такова обучение тече и в Хасково, Свиленград и Гоце Делчев.

Две лекции по проблемите на трасграничното наблюдение и проследяване и информационните системи за оперативен анализ изнесе доц. Стоян Стоянов от Академията на МВР.

Проектът е в контекста на очакваното скорошно приемане на България и Гърция в Шенген. В Хасково гостуваха партньорите от южната ни съседка, като идеята е съвместните срещи и инициативи да продължат, както и обмяната на опит.

 Конференция Конференция 
 Конференция  Конференция

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гюро
Гюро
04.04.2014 18:25 18:25

Какъв е този УНИИИКАЛЕН семинар с УНИИИКАЛНА програма…сигурен съм, че и Рашев е направил УНИИИКАЛНО усвояване на парите…тва е най-стария полицейски синдикат и най-некадърния…някои от по-новите поне имат оправдание, че са нови, а този за 20 години само пари усвоява при това УНИИИКАЛНО!И какви ми ти полицаи от Хасково ще търсят гръцки полицаи…колко пъти им се е случвало?Единствено ФРОНТЕКС върши работа…пращайте гранични полицаи, в Гърция и обратно, че те се нуждаят от връзка с колегите си…аман от калпави хора!

Бял негър
Бял негър
04.04.2014 18:56 18:56

Това не е работа на синдиката,не се изпрасквайте като професионално ръководство,ами вижте какви съкращения и щуротии се вършат застанете на страната на служителите,глупаци…защитете им правата и не се бъркайте там където не ви е работа.И друго такива плужеци като Калинчо и всички от снимките,вън от землянката…

Доктора
Доктора
04.04.2014 23:25 23:25

Колеги това и на синдиката работа:да дава идеи и да помага на оперативния състав както и на ръководството.
Увеличиха ни заплатите,извънредния труд го оправиха,порциона оправиха….какво сте недоволни сега???И Рашев и Ганева си вършат съвестно работата….СТИГА ТЪРСИХТЕ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ…

Стоян стоянов
Стоян стоянов
04.04.2014 23:30 23:30

БРАВО РАШЕВ,БРАВО ГАНЕВА ДОБРА РАБОТА И ДОБРО НАЧАЛО ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С КОЛЕГИТЕ В ГЪРЦИЯ.Но защо няма турски колеги?Те са най важни в този регион…ВЪПРЕКИ ВСИЧКО КАТО НАЧАЛО Е МНОГО ДОБРО НАЧИНАНИЕ…ПОЗДРАВЛЕНИЯ КОЛЕГИ.

ОР.
ОР.
05.04.2014 10:01 10:01

Според вас остава да се намесят и в оперативната работа,ааъ нали КАЛИНЧО,нали НИКОВ …

Анонимен
Анонимен
05.04.2014 10:05 10:05

Докторе,ако си наистина доктор ти си гледай докторската работа,щото за това си учил.А другото остави на компетентните за това …

Анонимен
Анонимен
05.04.2014 10:07 10:07

Дора Атанасова-в очакване на кьор-софрата…

Пипко пипков
Пипко пипков
05.04.2014 13:35 13:35

КОЛЕГИ ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ ЗАЩОТО САМО СИ ЗАВИЖДАМЕ.КАКВО ПРЕЧИ ДА КАЖЕМ ДОБРА ДУМА ЗА НАЧИНАНИЕТО??АМА ПУСТАТА ЗАВИСТ…..ЗАЩО ТЕ А НЕ АЗ ????
ЗАТОВА НИ РАЗДЕЛИХА НА НЕЗНАМ КОЛКО СИ СИНДИКАТА….НПС Е НАЙ СТАРИЯ СИНДИКАТ И ЗАТОВА ТРЯБВА ДА СЕ УВАЖАВА…И НПС ДОПРИНЕСЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЗАПЛАТИТЕ,ИЗВЪНРЕДНИЯ ТРУД И ПОРЦИОНА.
ОТДАЙТЕ ИМ ЗАСЛУЖЕНОТО…..И СТИГА ЗАВИЖДАХТЕ!!!!!!!!

Back to top button