Хасково

Сестри художнички, танцьорка и астроном на олимпиадата по лингвистика

Олимпиада

Гергина и Йоана Георгиеви

Осем талантливи гимназисти от Хасково и Димитровград участват от днес до 6 април в националния кръг на олимпиадата по математическа лингвистика в Плевен.

Олимпиада

Кристина Кирова

Сред нашите финалисти шестима са от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“. Това са сестрите Гергина и Йоана Георгиеви, които са и оценени художнички в школа „Колорит“, Лилия Петрова – една от грациите в клуба по спортни танци „Гранд“, сребърният медалист от Всерусийската олимпиада Христо Христов, Димитър Карев и Димитър Ряпов.

В Плевен е още и многократната медалистка по астрономия Кристина Кирова от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ и Михаела Димитрова от хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“.

В националния кръг на олимпиадата участват 126 ученици от 8 до 12 клас, получили на областния кръг не по-малко от 75% от максималния брой точки.

 

Олимпиада

Лилия Петрова
 

Олимпиада

Христо Христов

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button