Регион

Над 120 нови дръвчета в алеята на новия живот

АлеяВ Димитровград за четвърта поредна година засаждат дръвчета в Алеята на новия живот. В един от най-големите паркове в града всяко семейство, в което се е родило дете през последната година може да засади дърво и да се грижи за него заедно с детето си.

Трябва всеки да има отношение към природата, да я пазим чиста, за да сме и ние чисти, споделиха родителите днес. В тежката работа се включиха и малчугани, които с гордост заявиха, че ще се грижат за дръвчетата заедно с родителите си.

В парк Марица за последните 4 години са засадени над 500 дръвчета за децата на Димитровград и всяко носи конкретно име. Повечето семейства редовно идват да се грижат за дръвчетата.
Идеята за алеята на новия живот е на местния общински съветник Христо Цветков, а дръвчетата трябва да се превърнат в символ на Димитровград.

Фиданките са осигурени от частна фирма, а всички над 120 деца, чиито родители засадиха дръвчета, получиха грамоти.

 Алея  Алея
 Алея  Алея

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гергана Георгиева
Гергана Георгиева
05.04.2014 15:41 15:41

Защо няма още снимки?:)И нас ни снимаха,искаме да си ги свалим,ако може :)Благодаря предварително

Back to top button