Хасково

Запознаха гимназисти с модерни тухли с ЕГН

ГимназияГимназисти от хасковската ПГДС „Цар Иван Асен Втори“ бяха запознати днес с производството и качествата на тухли последно поколение, дело на австрийска фирма с модерен завод в Луковит.

Младежите първо изслушаха презентация от представителя на фирмата Николай Минчев. Той обясни, че по техните стандарти всяка тухла е с ЕГН и може да се проследи нейната съдба.

След теоретичната част гимназистите от специалност „Строителство и архитектура“ се запознаха и на практика със зидарията на тухлите.

ГимназияВъв връзка със Седмицата на гората ученици от специалностите  „Мебелно производство“ и „Горско и ловно стопанство“ взеха участие в различни мероприятия. Министерството на земеделието и горите организира специализирана изложба конкурс, на която 10 сродни училища от страната представиха различни изделия, изработени от ученици. Хасковските представители са сред топ 3 за най-качествени и оригинални продукти. Земеделският министър награди отличените с плакет и грамота.

Учениците от специалност „Мебелно производство“ посетиха и ежегодното мебелно изложение в Интер Експо Център-София. От 2013 г. е член на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост. Хасковската група получи официална покана за среща с работодатели, на която се разискваха въпроси относно нуждата от добре обучени кадри за възраждащата се мебелна промишленост, бъдещата реализация на завършващите, организирането на кариерен портал и възможността за прилагане на дуалното обучение.

В рамките на изложението се установиха контакти за бъдещи съвместни проекти и обучения с испански колеж по дървообработване.

 Гимназия Гимназия 
 Гимназия  Гимназия

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Едно време
Едно време
09.04.2014 18:47 18:47

Батимов заприличал на Тодор Живков. 🙂

Back to top button