Регион

Димитровград иска трета линейка заради разрушаването на жп надлеза

ИлюстрацияНа община Димитровград да бъде отпусната трета линейка с екип към нея, настоява кметът Иво Димов.

Искането е заради строителството на новата жп линия и предстоящото събаряне на жп надлеза до водната кула. Докато бъде изградено новото съоръжение от болницата до северната част на града ще се заобикаля по Панорамния път.

Димов съобщи за Haskovo.info, че иска новата линейка да бъде базирана в бившата Марбас болница или някое училище в северната част на града. Така тя ще може по-бързо да достига адресите в съседните квартали.

Днес градоначалникът се срещна по този въпрос с началника на ЦСМП-Хасково д-р Петя Радева. В следващите дни тя ще изпрати докладна до здравното министерство за отпускането на допълнителната линейка. Димов заяви, че най-вероятно през следващата седмица ще търси среща и с министъра. Месечната издръжка на третата линейка с екипа, който ще дава 24-часови дежурства, ще е около 10 000 лв.

Димов вече е провел срещи и с пожарната и полицията, които също имат готовност за работа при новите условия в Димитровград.

Кметът каза, че жп надлеза ще бъде разрушен след завършването на пасарелката, която се изгражда в района на Неделния пазар. Това се очаква да стане в периода 25 април – 5 май. Втората пасарелка пък ще бъде готова към края на месец май.

Прогнозата е, че новият надлез ще бъде завършен за около 7 месеца.

Междувременно Петър Делчев от кв. „Каменец“ изпрати до Haskovo.info открито писмо от името на жители на ул. „Ивайло“. То е адресирано до кмета и в него се настоява за облагородяване на квартала и въвеждане на допълнителен ред в пазарните дни, както и за изграждането на обществена тоалетна.

Иво Димов призна, че общината е длъжник на жителите в квартала, но припомни, че и сега се работи за подобряване на условията там. Що се отнася до тоалетната, Димов заяви, че поставянате на химически такива ще загрози квартала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button