Хасково

Въздушен ас запали хасковлийчета по авиацията

АвиацияЕдин от последните командири на бившето летище „Узунджово“ о.р. полк. Велико Киряков изнесе близо 30-минутна лекция по авиация и космонавтика пред хасковски ученици.

АвиацияВъздушният ас бе поканен от Младежкия център за церемонията по награждаването на победителите от конкурса „Космическите мечти на България“. Киряков показа на децата и херметичен шлем, който защитава летците по време на височинните полети.

Конкурсът е посветен на 35 г. от полета на първия български космонавт Георги Иванов. Младежи от цялата страна изпратиха 63 мултимедийни проекта. Те се състезаваха в две възрастови групи: 5-8 и 9-12 клас.

Полк. Киряков разкри, че и той е бил в една от групите летци, които е трябвало да се готвят за космически полети. „Авиацията може да бъде мечта на всеки човек, стига той да е добре трениран и силен по математика и физика“, допълни летецът.

 Авиация  Авиация
 Авиация  Авиация

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button