Хасково

Соргото хит за хасковските земеделци

СоргоЖитната култура сорго се превръща във все по-голям хит за земеделците в Хасковска област, съобщи председателят на съюза на зърнопроизводителите в региона Тенчо Тенчев.

„Соргото е най-хранителният фураж след соята и по това качество е преди царевицата. Чудесен е за угояване на пилета, патки, прасета и крави. Отделно соргото е отличен предшественик за пшеницата при сеитбооборота“, обясни Тенчев.

Шефът на зърнопроизводителите вече е един от най-големите производители на сорго в страната. Тази година Тенчев планира да засее близо 500 дка от културата.

Той сподели, че цялата миналогодишна продукция е била изкупена от български и гръцки птицекомбинати. Добивът е между 300 и 500 кг. от дка, а изкупната цена е като тази на царевицата.

Тенчо Тенчев допълни, че след падналите валежи  условия са много добри за посевите – слънчогледът вече е поникнал, а наторената пшеница се развива добре.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button