Хасково

11 000 вече декларираха доходите си пред НАП

НАПБлизо 11 000 са подадените до днес декларации за доходи в офиса на НАП в Хасково.

В 19 пощенски станции в областта могат да се подават годишни данъчни декларации до края на кампанията – 30 април, напомнят от териториалната дирекция офиса на НАП в Хасково и препоръчват на гражданите, които още не са декларирали доходите си от миналата година, да го направят чрез пощите. Това са 3 клона в областния град и по един във всички по-големи населени места – Свиленград, Тополовград, Харманли, Любимец, Ивайловград, Минерални бани и други, като в Димитровград са дори два – централния и този в квартал Черноконево.

При подаване на декларация на гише в пощенска станция, се издава входящ номер на лицето, уточняват от приходната агенция. Ако формулярът се пусне като писмо, е желателно това да се направи с обратна разписка, за да е сигурно, че пратката ще пристигне на точния адрес – Хасково, п.к.6300, пл. „Свобода“ 2. Важно е датата на пощенското клеймо да е най-късно 30 април.

Освен в 19-те пощенски станции, гражданите могат да подават образци на място в НАП, или по интернет с електронен подпис. Последният начин дава възможност на лицата, които имат подоходен данък за довнасяне, да ползват отстъпка от 5%. Условие за ползване на отстъпката е плащането да е в законовия срок, а лицата, които са имали през миналата година задължение да начисляват и правят авансови вноски на данъка върху доходите си, да са спазили това изискване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button