Хасково

Калин Василев запали огъня на „Южна пролет“

Откриване42-ят Национален конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ бе открит официално тази вечер.

Огънят пред театър „Иван Димов“ запали миналогодишният лауреат в прозата Калин Василев. Литературните дни бяха открити със слово на кмета Георги Иванов.

След това градоначалникът представи журито в храма на Мелпомена. Негов председател е проф. Боян Биолчев и членове – Иван Павлов, Елена Алексиева, Милена Лилова, Ели Видева и Николай Табаков.

ОткриванеКакто Haskovo.info писа кандидатите за бронзовата статуетка „Пегас“ и 1000 лв. от общината са 30. За проза те са 18, поезия – 7, киносценарий – 5, а за литературна критика няма участници. Трима от дебютантите са от региона: Петя Башева (Хасково) и Николай Колев (Димитровград) за киносценарий и Аднан Адил (Димитровград) – проза.

Най-младият участник е 17-годишният Борислав Николов от Добрич, а най-възрастният е д-р Анастас Иванов на 40 г. от София.

В театъра се състоя и премиерата на книгата „Пратеник на мъжки времена“, посветена на Григор Вачков със специални гости – авторите Мартина Вачкова и Юрий Дачев.

На 24 април предстои премиера на книгата „Византия“ от Николай Табаков, а в 18 часа Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще представят свои книги и обичани песни в салона на театъра. Тук от 18 часа на 25 април ще се състои и церемонията по връчване на наградите „Южна пролет“.

 Откриване Откриване 
 Откриване  Откриване

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button