Спорт

Волейболистките разплакаха Плевен, класираха се на бараж

Волейбол, архивВолейболистките от димитровградския клуб „Раковски“ продължават с успешното си представяне в първенството за момичета до 15 г.

В борбата за класиране на финалите димитровградчанки успяха да стигнат до баражите. Това обаче стана след страхотна драма в Плевен, разказа за Haskovo.info треньорът Петър Ташев.

„Раковски“ бе в група с домакините от „Спартак“ и фаворитите „Марица“ (Пловдив) и „Левски“ (София). В първата среща нашите паднаха от пловдивчанки с 0:3, а в следващата след равностоен мач отстъпиха със същия резултат. По думите на Ташев обаче срещата е можела да завърши и 3:0 за нас.

В решителния двубой за третото място, което дава право на бараж, „Раковски“ се изправи срещу „Спартак“, подкрепян мощно от домакинската публика. След силно начало на димитровградчанки и 2:0 гейма, срещата стигна до 2:2 и тайбрек, в който плевенчанки водеха с 13:11, но момичетата на Ташев успяха да измъкнат победата с 16:14 и 3:2 гейма и разплакаха съперничките си, техните родители и учители.

„Момичетата изиграха изключително силен турнир. Много съм доволен от целия отбор. Можехме да се класираме и директно на финалите, но още ни липсва самочувствие и опит“, похвали своите Петър Ташев.

През май димитровградчанки ще играят бараж за влизане на финалите. Нашите съперници, които стигнаха до тук са: „Ботев“ (Враца), „Исперих“, „Чирпан“, „Родопа“ (Смолян) и „Пирин“ (Разлог).

Желанието на Ташев е Димитровград да вземе домакинството на решителния турнир.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button