Хасково

Ученици оказват първа помощ на пострадал, спасяват хора при наводнение

СъстезаниетоСедмокласници от област Хасково се включиха днес в областния кръг на Ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“.

Домакин на проявата бе СОУ „Васил Левски“ в областния град, а състезателите бяха разделени в шест отбора по градове –  Хасково, Димитровград, Ивайловград, Любимец, Симеоновград и Тополовград.

СъстезаниетоПървият етап на състезанието бе теоретичен. Седмокласниците трябваше да решат тест от 35 въпроса за 35 минути, съобщи за Haskovo.info инспектор Любомир Василев от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Във вторият етап учениците трябваше да приложат теоретичните знания на практика.

Честта да открият състезанието жребият отреди на седмокласниците от Симеоновград.

Състезанието Макар да просрочиха времето по регламент от 20 минути, учениците се справиха успешно със всички задачи – успяха да вземат най-необходимите неща и да се скрият на сигурно място в ситуация на нападение по въздух, подадоха изчерпателно информация на спешния телефон 112 за катастрофа с пострадал човек, херметизираха прозорци и се облякоха по специален начин, за да спасят собствения си живот при изтичане на газ, оказаха първа помощ на пострадал чрез дишане уста в уста и сърдечен масаж. На финала гасиха пожар, причинен от изтичане на нафта.

Отборите, които се класират в призовата тройка, ще получат като награди топки. На най-добре представилият се отбор на „Първа помощ“ БЧК ще раздаде тениски, а комплексният победител ще представи областта на националното състезание в края на месеца в Монтана.

Състезанието Състезанието
Състезанието Състезанието

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
родител
родител
25.04.2014 16:23 16:23

Няма да си гледат уроците, ами само се чудят как да се покажат по медиите. В това училище само мероприятия им дай. Пък за родителите – до плащат частни уроци!!!!!!!!!!!! И новата директорка като старата – само културно-масова дейност!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

наблюдател
наблюдател
25.04.2014 16:45 16:45

Анелина Георгиева превърна най-доброто училище в града в придатък на Младежки център, като филиал на пионерски дом. Всичко е само изяви и надути приказки. Каква е ролята на българското училище изобщо – да ангажира учениците само с външни проекти и програми. Кой от където мине и пусне по някой конк*рс по проект и после – учествайте ученици. Давайте родители! Иначе не ста достатъчно учени и амбициозни. Да ви плюя на амбицията за изяви. Забравихте уроци да преподавате.

Back to top button