Хасково

Ловното дружество стимулира развъждането на дивия заек

ИлюстрацияУправителният съвет на ловно-рибарското дружество в Хасково е разработило програма за разселване в природата на див заек с цел възстановяването на популацията му.

За целта от Враца ще бъдат закупени фермерно развъдени зайци и така ще се подобри генофонда.

Това бе съобщено на общото годишно събрание на сдружението, което обединява 1619 ловци от общините Хасково, Стамболово и Минерални бани. 25 000 лв. са изразходвани за зимното подхранване на дивеча, 8200 лв. – за създаване на собствена фуражна база, бе посочено в отчетния доклад, прочетен от заместник-председателя на организацията Желязко Живаков. 70% от ловците са се включили активно в традиционната пролетна таксация.

Друга новост е, че дружеството положи основите за изграждане на полигон за обучение на кучета за подземен лов, бе посочено на събранието.

Участниците във форума избраха делегати за общото събрание на Съюза на ловците и риболовците в България, което ще се състои през май в София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button