Хасково

„Тангра“ с 2 златни медала от класиката на Камерния танц

БалетХасковският балет „Тангра“ спечели два златни медала в класическия стил на фестивала на камерния танц, който се провежда в Младежкия център.

Двете първи места дойдоха в трета и четвърта възрастови групи. При по-малките на върха са танцьорите от „Вирджиния балет“ – Велико Търново.

Фестивалът на камерния танц стартира с концерт на фолклорна група „Амброзия“ от Комотини, Гърция. Гостите представиха фолклорни танци от Северна Гърция и бяха бурно аплодирани от публиката.  

След концерта на гърците започна състезанието при българските народни танци. Тук имаше 12 изпълнения. При най-малките се присъди само трета награда за „Тропанка“, с. Дуванлии. Във втора възрастова група от Дуванлии са втори, а трети са хасковлиите от „Акцент“. Първи и втори в трета възрастова група са „Северняче“, с. Поликраище, а трети – „Боляровче“ от Ямбол.

При най-големите на върха са „Южняци“-Хасково, втори са състави от Твърдица и Кърджали, а трети са танцов ансамбъл „Хасково“ и отново танцьорите от Дуванлии.

Следобед се играят характерните танци, а утре, неделя, фестивалът продължава със съвременните. В Хасково се състезават над 25 състава от 19 града.

 Балет Балет 
 Балет  Балет
 Балет  Балет
 Балет  Балет

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button