Хасково

По 300 декларации на ден приемат в НАП

ИлюстрацияСредно по 300 годишни данъчни декларации на ден приема офисът на НАП в Хасково.

От там отчитат активно използване на алтернативните начини, осигурени от приходната администрация – чрез пощите и по интернет с електронен подпис. До тази сутрин 12 313 физически лица са декларирали доходите си от предходната година, като 2490 от тях са го направили електронно, което би им позволило да намалят дължимия данък с 5%.

НАП напомня, че 30 април е краен срок както за подаване на годишните декларации, така и за внасяне на дължимия по тях подоходен данък, който се превежда с код 11 00 00.

Също до 30 април или още три работни дни имат и самоосигуряващите се лица, които подават декларация Образец 6 „Данни за дължими вноски и данък по чл. 42 от ЗДДФЛ“. В декларация Образец 6 те отразяват сбора от дължими авансово осигурителни вноски през годината и тези, които са дължими при определянето на окончателния размер на осигурителния доход. Декларацията се подава в компетентния офис на Националната агенция за приходите по постоянен адрес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button