Хасково

Равносметката след дъждовете – 4 жертви, наводнени къщи и разрушени пътища

ВиневоЧетири жертви, наводнени къщи и разрушени пътища  е равносметката от поройните дъждове през миналата седмица. Това стана ясно от справката, която областният управител Кадир Исов поиска от всички общини в региона.

Както Haskovo.info писа в минералнобанското село Винево придошлите води на реката помете автомобил с четирима души в него – възрастно семейство, дъщеря им и внукът им. Телата на двете жени са открити. Продължава издирването на възрастният мъж и 4-годишното дете. В резултат на поройните дъждове и големия водосбор, водата е подкопала основите на моста, на който се случи нещастието. Пътят през него е затворен.

В община Хасково, в резултат от поройните дъждове, са разрушени опорни каменни стени по поречието на река Хасковска. В селата Големанци, Мандра и Клокотница са разрушени пътни асфалтови настилки. Поражения има и в  с. Гарваново – разрушени са чакълирани настилки по няколко улици. Повредени асфалтови настилки и чакълирани улици има и в с. Маслиново.

В община Димитровград са наводнени 7 къщи в с. Каснаково,  2 – в с. Горски извор и 2 – в с. Ябълково. В трите села има отнесена пътна настилка от улици в линеен размер около 1600 м. Организирани групи са почистили в населените места и в общинската пътна мрежа изнесената наносна маса.

Има наводнени и отнесени повърхностен слой на земеделски земи, като съответното им количество ще бъде заявено от земеделските им стопани. В следствие поройния дъжд и оттечните води в много земеделски земи, засети с пшеница и ечемик, реколтата е полегнала.

В общините Харманли, Симеоновград, Свиленград, Стамболово, Маджарово, Любимец, Тополовград и Ивайловград не са паднали дъждове и съответно няма нанесени поражения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button