Хасково

Пожарникари, водолази, доброволци и куче търсят телата край Винево

ВиневоПети ден след инцидента край село Винево телата на две от четирите жертви на водния ад все още не са открити. Четирима водолази от Пловдив и хасковски пожарникари с две лодки обхождат язовира, който се простира на площ от близо 160 дка, съобщи за Haskovo.info заместник – началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ Димитър Колев.

В операция днес отново участва и кучето на Планинската спасителна служба, което обхожда района от мястото на трагедията до язовира. Продължава и изпускането на язовира, за да се улесни издирването на телата на жертвите. Нивото на водата вече е спаднало с около метър и половина.

ВиневоHaskovo.info припомня, че трагедията във Винево стана в четвъртък вечерта около 22:00 часа. Кърджалийско семейство минавало с автомобила си по моста на реката край Винево, когато било повлечено от придошлите води на реката. В колата са пътували 56-годишните Мюмюн и Ресмие Рамадан, 30-годишната им дащеря Шерин и 4-годишният им внук Мерт. Ден след нещастието тялото на Ресмие бе намерено. Вчера сутринта местните хора откриха в устието на язовира трупа на Шерин.

Мостът край Винево, който се сочи за основен виновник за трагедията, остава затворен. След проливните дъждове миналата седмица основите му са подкопани. Съоръжението е било в лошо състояние още от 2012 година, когато от община Минерални бани са кандидатствали за финансиране за ремонт пред Междуведомствената комисия за бедствия и аварии, но проектът им не е бил одобрен. Сега от кметството отново ще потърсят средства от комисията с надеждата този път да им бъдат отпуснати пари и опасният мост да бъде ремонтиран.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button