Хасково

Георги Иванов посрещна кмета на Одрин, умуват за университетски филиал

СрещаКметът на Хасково Георги Иванов и председателят на общинския съвет Иван Иванов се срещнаха днес с делегация от град Одрин, водена от кмета на съседния турски град – Реджеп Гюркан.

Това е първата визита в Хасково на новия кмет на Одрин от избирането му на този пост през месец март тази година. Преди това е бил два мандата депутат, заемал е и поста Генерален секретар на Тракийския университет в Одрин.

Реджеп Гюркан благодари за оказания му топъл прием и сподели прекрасните си впечатления от Хасково, който по неговите думи е претърпял много значими положителни промени през последните години.

Сред основните теми на състоялите се разговори бе съвместното участие на Хасково и Одрин в проекти за трансгранично сътрудничество, които ще допринесат за още по-тясното сближаване между двата побратимени града. Хасково и Одрин имат подписано „Споразумение за побратимяване, сътрудничество и приятелство“ от февруари 2009 г., по силата на което те ще работят за своето икономическо и културно сближаване, ще се ангажират с насърчаване на сътрудничеството и в областта на туризма, образованието, спорта и опазването на околната среда. В тази посока бе обсъдена възможността за предприемане на действия за откриване на филиал на Тракийския университет в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button