Регион

Хванаха 800 грама сребро на границата

Сребро828 грама сребърни накити откриха митническите служители от Свиленград в тайник на пътна чанта на румънка, съобщават от Агенция „Митници“.

Контрабандните бижута са открити при проверка на МП „Капитан Андреево“ на пътниците в автобус, пътуващ по линията Истанбул – Букурещ.

В специално направено укритие в  пътната чанта на 46-годишната румънска гражданка са намерени 828 грама сребърни накити. От укритието са извадени 35 броя медальони, 68 чифта обеци, 18 синджири, 33 пръстени, 11 гривни. Направената  експертиза показва, че накитите са от висока бижутерска проба 925, а стойността им е около 4000 лева.

Сребърните бижута са задържани и ще бъдат отнети в полза на държавата, а на нарушителката ще бъде наложена глоба от 1000 лева.

От митница Свиленград напомнят, че нормата за безмитен внос на изделия от сребро е 300 грама, а на бижута и аксесоари от сплави на златото и платината е до 60 грама.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button