Хасково

13,9% е безработицата в Хасковска област

БезработицаС 3 пункта е намаляла безработицата в Хасковска област през март, съобщи директорът на Регионалната служба по заетостта в Хасково Кадир Муса. Това обаче не прави картината по-оптимистична.

Най-тревожно е в община Тополовград, където без работа са 29,1 % от икономически активното население. В тази класация следват Симеоновград – 28,7%, Ивайловград – 26,7%, Маджарово – 25,4%. На другия полюс е Свиленград с 9,9%. Най-много са безработните с сферата на услугите и индустрията.

Жените са 55% от търсещите работно място. Всеки пети от регистрираните в бюрата е млад човек, висшистите са 8%. Продължително безработните са достигнали тревожните 35%.

393 са включени в програми за заетост и обучение. 253 са ангажирани в аварийни дейности, 65 са намерили поминък като лични асистенти.

Според анализ на Сметната палата обаче така наречените активни мерки по заетостта осигуряват постоянни работни места едва  на 0,3 % от хората.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданка
гражданка
30.04.2014 9:15 9:15

Къде е намаляла бе палячо, просто на хората им омръзва да идват и да се подписват без никаква помощ от Ваша страна.А отгоре на туй и здравните са задължени да си внасят след като вече не получават от вашата институция помощи.че то е 80% безработицата в града, не намаляла.Я си отворете очите.Стига с тая статистика – стъкмистика.Направете нещо за хората, няма работа в нашия град, ясно е.

Back to top button