Хасково

6 акта за работа без трудов договор през март

Илюстрация25 акта са съставили служители на Инспекцията по труда през март, информира изпълняващият длъжността директор Кирилка Кирилова.

22 от тях са за нарушения на Кодекса на труда. 6 от санкциите са заради работещи без подписан трудов договор. Случаите са в търговски обекти, заведения за бързо хранене и при земеделски производител.

160 проверки са направили инспекторите през изминалия месец. Констатирани са 725 нарушения, средната им бройка е 4,5. Издадени за 716 предписания за спазване на трудовото законодателство. 6 наказателни постановления са влезли в сила, средният им размер е 1533 лв.

На брифинга Кирилова представи и успешния финал на проекта „Превенция за безопасност при работа“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“. Националното изследване на условията на труд е обхванало и Хасковска област. Изненадващо според анкетираните в национален мащаб най-сериозни рискове за здравето крият секторите образование, здравеопазаване и социална работа. Като най-безопасни хората считат културата, спорта, научните изследвания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button