Хасково

Трима гимназисти отлични на Националната олимпиада по история

ИсторияТрима гимназисти от региона се представиха отлично на Националната олимпиада по история.

ИсторияПри 12-класниците отличен 5.90 постигна Томислав Господинов от харманлийското СОУ „Неофит Рилски“.

Както Haskovo.info писа абитуриентът спечели конкурса за есе, обявен от Висшия съдебен съвет. Той ще кандидатства право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Право иска да следва и Михаела Михова от ГПЧЕ „Асен Златаров“, която на олимпиадата по история изкара отличен 5.78. Хасковлийката е трябвало да отговаря на въпроси от икономическото развитие на родния си град в последните 20 г. и възможностите за реализация на младите хора. Михаела е разсъждавала и върху това доколко е противоречива личността на цар Симеон, политиката на Иван Асен Втори, както и за заслугите на проф. д-р Асен Златаров като учен и общественик и като водеща фигура на интелектуалния елит на България през втората половина на 20 век.

ИсторияПостигнатата от Михаела оценка й дава вход за всички специалности от Историческия факултет на Софийския университет.

Зрелостничката се представи и много добре на Националния кръг на олимпиадата по български език. Нейни преподаватели по история и български са съответно Маргарита Иванова и Катя Кирчева.

Отличен 5.55 на олимпиадата по история записа и 7-класникът от ПМГ „Боян Петканчин“ Антон Атанасов с преподавател Антоанета Никова. Той е единственият представител на областта в тази възрастова група, а интересът му към историята е от ранна детска възраст.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button