Хасково

Хасково приема международна школа за римско право

Школа„Римски основи на европейското частно право“ е наименованието на международна школа, на която домакинства Регионалният център за дистанционно обучение на УНСС-Хасково.

Инициативата се организира от Междууниверситетския център за развитие на римското право и романистичната традиция към УНСС. На днешното откриване присъства и замобластният управител Иван Станчев.

В рамките на 3 дни се предвиждат лекции на експерти и изложения на доклади на обучаващи се от България, Италия, Украйна, Русия, Полша, Чехия, Македония, Румъния и Сърбия. Планирана е и подготовката на статии в областта на римското право и влиянието му върху по-късните правни кръгове.

„Това е школа за висша подготовка, но е отворена и за студенти. Римското право е в основата на съвременните институти“, обясни организаторът доц. д-р Константин Танев. Той обясни, че работните езици на школата са италиански и английски.

 Школа  Школа

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button